Anotace

Panelová diskuse: Jak na dokonalý produkt: Od vlastností k porozumění byznysu

Dělejte správné věci – Nejožehavější problémy firem a produktového managementu

 

Co dělá váš produkt opravdu dokonalým? Začíná to u ověřování nápadů, pochopení potřeb zákazníků a identifikace příležitostí. Připravili jsme otázky, které trápí většinu firem, pojďte se s námi ptát:

  • Zaměřujete se na to, co vaše firma skutečně potřebuje?
  • Máte jasno v tom, kdo je váš klíčový zákazník?
  • Umíte říct NE a zůstat efektivní?
  • Nenecháváte se vést pouze přáním zákazníků?

Diskutujeme o tom, jak dělat správné věci a dosáhnout obchodního úspěchu. Klíčová témata této diskuze zahrnují:

 

  • Strategie a jak pomáhá s prioritami a komunikací – jak udržet správný směr a efektivně řídit tým i stakeholdery.
  • Discovery proces – jak odlišit nápady od řešení a zaměřit se na to, co přinese reálný přínos.
  • Tipy a triky pro prioritizaci, osobní příběhy a chyby – co se osvědčilo a co nikoliv?
  • Umění říkat NE – jak správně vyhodnotit, kdo je držitelem rozpočtu a klíčovým rozhodovatelem.
  • Jak ověřit, zda děláme správné věci – metody a nástroje, které vám pomohou zůstat na správné cestě.
  • Kdy je důležité se soustředit více na způsob, jak věci děláme – a kdy naopak na výsledky?
  • Inspirace pro vás – doporučení, co číst, sledovat a zkoušet, abyste byli stále v obraze a posouvali své produkty kupředu.

Hosté: Javier Bargas-Avila, Martin Tříska, Jan Ráž, Ondra Bumbálek, Tom Kratochvíl

Moderují: Jiří Tůma, Šimon Vlachynský

Dr. Javier Bargas-Avila, PhD

Javier je manažer uživatelského výzkumu (User Experience Research) s více než 20 lety zkušeností v oboru. Je nadšený pro budování efektivních výzkumných organizací, které se rozšiřují a poskytují klíčové uživatelské poznatky, jež pomáhají týmům vyvíjet úspěšné produkty, které potěší uživatele. Je důvěryhodným manažerem s prokazatelnými úspěchy v rozvoji kariéry a koučování.

V současnosti vede organizaci uživatelského výzkumu pro Google Play. Předtím vybudoval organizaci uživatelského výzkumu pro Google Cloud Platform, zaměřenou na vývoj procesů, programů, metod a nástrojů, které pomáhají výzkumníkům provádět vysoce kvalitní výzkum, a vedl týmy uživatelského výzkumu pracující na produktech pro inzerenty značek Google a YouTube. Před nástupem do Googlu vybudoval a vedl výzkumnou laboratoř HCI na univerzitě v Basileji.

Jan Raz

Jan, Senior Product Director B2B ve společnosti Mews, řídí růst a inovace produktů pro oblast Revenues a Business Intelligence v hotelnictví. S 14 lety zkušeností v oblasti produktového managementu napříč startupy a nadnárodními korporacemi přináší do své role rozsáhlé znalosti z oboru a vášeň pro golf a cestování.

Tomáš Kratochvíl

Tom má více než 15 let zkušeností v globálním softwarovém průmyslu, kde pracoval pro společnosti jako AVG Technologies, Y Soft a GoodData. Během své kariéry se neustále pohyboval na rozhraní mezi světem businessu a vývoje, přičemž působil jak v samostatných, tak v leadership rolích, kdy budoval nové týmy nebo ty stávající transformoval. Tom pracoval v oblasti business a solution analýzy pro eCommerce a M&A projekty, product managementu, product marketingu a sales engineeringu. V jeho stávající roli vede tým Technical Sales & Solutions. Postupem času zjistil, že i když je každá role důležitá, skutečný úspěch závisí na silné spolupráci mezi obchodními a technickými týmy.

Martin Tříska

Martin je senior viceprezident produktového managementu v Emplifi, globálním lídrem v oblasti sociálního marketingu a zákaznické zkušenosti. S více než deseti lety zkušeností v oblasti produktového managementu a vedení, Martin vedl inovace produktů a řídil týmy po celém světě. Hrál klíčovou roli při integraci akvírovaných společností, prosazování produktové vize a zlepšování uživatelských zkušeností. Během své kariéry působil v důležitých pozicích ve společnostech Socialbakers (vedoucí k akvizici Emplifi), Ataccama a IBM, kde se zaměřoval na B2B software v oblastech datové kvality, inovace v oblasti big data a obchodní inteligenci. Martin je držitelem magisterského titulu v oboru softwarového inženýrství z ČVUT a studoval na prestižních univerzitách po celém světě.

 

Jiří Tůma

Jiří se věnuje produktům bezmála 15 let. Přestože začínal s B2C produkty (AVG), v B2B je „doma“ (Y Soft, GoodData, DataWeps / Heureka). Nyní s Invicti pomáhá AppSec týmům efektivněji zabezpečovat aplikace. Ve volném čase se věnuje nejvzácnějším „produktům“: rodině, přírodě (zahradě) a hudbě.

Šimon Vlachynský

Šimon se od roku 2014 věnuje pozici Scrum Mastera, přičemž svou kariéru zahájil v rámci české internetové jedničky Seznam.cz. Postupem času si vybudoval cestu k mezinárodnímu působení a dnes působí jako team lead scrum masterů ve společnosti Jamf Software.


Jeho odbornost zahrnuje práci s tradičními agilními frameworky, implementaci změn na různých úrovních v rámci organizace a definování cílů jak pro týmy, tak i na úrovni produktu. Produktová sféra je pro Šimona obzvláště blízká, což dokládá i jeho výrazný přínos k podpoře produktových rolí a spoluautorství naší Produktové Akademie.


Šimon je příznivcem lidského přístupu, konstruktivní zpětné vazby a má rád, když práce a rozhodnutí mají skutečný smysl. Jeho profesionalita a schopnost vést týmy k výkonům, které přinášejí hodnotu, je velkým přínosem pro naše klienty.