ANOTACE

Unlocking the Secrets of UX: Measuring Critical User Journeys (CUJs) for Product Success

V dnešním konkurenčním digitálním prostředí je pochopení a optimalizace uživatelského zážitku (UX) klíčová. Tato přednáška se zabývá konceptem klíčových uživatelských cest (Critical User Journeys – CUJ) a jejich významem ve vývoji produktů. Javier vám ukáže efektivní metody, jak měřit CUJ pomocí záznamů a dotazníků, což umožňuje hlubší pochopení toho, jak uživatelé vnímají nejdůležitější aspekty vašich produktů. Tímto způsobem můžete využít poznatky z CUJ k vylepšení vývoje produktů a poskytování výjimečných uživatelských zážitků.

Dr. Javier Bargas-Avila, PhD

Javier je manažer uživatelského výzkumu (User Experience Research) s více než 20 lety zkušeností v oboru. Je nadšený pro budování efektivních výzkumných organizací, které se rozšiřují a poskytují klíčové uživatelské poznatky, jež pomáhají týmům vyvíjet úspěšné produkty, které potěší uživatele. Je důvěryhodným manažerem s prokazatelnými úspěchy v rozvoji kariéry a koučování.


V současnosti vede organizaci uživatelského výzkumu pro Google Play. Předtím vybudoval organizaci uživatelského výzkumu pro Google Cloud Platform, zaměřenou na vývoj procesů, programů, metod a nástrojů, které pomáhají výzkumníkům provádět vysoce kvalitní výzkum, a vedl týmy uživatelského výzkumu pracující na produktech pro inzerenty značek Google a YouTube. Před nástupem do Googlu vybudoval a vedl výzkumnou laboratoř HCI na univerzitě v Basileji.


Javier má doktorát z kognitivní psychologie a publikoval více než 30 recenzovaných článků v časopisech a na konferencích zabývajících se HCI, pokrývajících témata jako spokojenost uživatelů, mentální modely vnímání webových stránek, estetika webových stránek a internacionalizace produktů.


Specializace: řízení UX, budování efektivních organizací pro uživatelský výzkum, podnikový výzkum, cloud, vývojáři, reklama, uživatelské studie, studie použitelnosti, uživatelská zkušenost, experimentální studie, kognitivní psychologie, online průzkumy, online experimenty, spokojenost uživatelů, estetika, jazyk, překlad, internacionalizace, lokalizace.